Vakker og forgjengelig

Hadde livet vært en dans på roser, hadde vi alle hatt torner under føttene. Heldigvis er det ikke slik, for vi bruker jo som oftest sko.

Jeg elsker roser. De står for alt som livet er. Med sine fløyelsmyke blader og levende farger representerer de livets skjønnhet og glede. Med sine spisse torner, sorger og tap. Og deres korte liv er et symbol på vår egen flyktighet. Som rosene er vi vakre, men ikke for alltid.

Nora

2 kommentarer om “Vakker og forgjengelig

 1. Nydelig innlegg om rosens skjønnhet og forgjengelighet, og om våren som er rett rundt hjørnet. Det fikk meg til å tenke på følgende:
  I Antoine de Saint-Exupérys bok Le Petit Prince symboliserer rosen kjærlighet. Når man har funnet sin egen, unike rose gjelder det å ta godt vare på den (» Je suis responsable de ma rose»). Og i en slik overført betydning behøver jo ikke rosen bare være forgjengelig eller flyktig; den kan faktisk også vare evig…

  Liker

  1. Hei Ørnulf!

   Kommentaren din får meg til å tenke på Ibsens Brand og hans “Evig eies kun det tapte!” Det blir jo et paradoks; verken kjærlighet eller noe annet varer evig for oss mennesker (ettersom vi alle skal dø), men likevel er det som lever videre i minnet for evig og alltid… Kanskje ikke i en enkelt person sitt minne men i historiens minne.

   Nå ble jeg veldig filosofisk her, må snart hente “I Sokrates’ fotspor” som jeg hadde i Ex.phil… Hehe.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s