DETTE ER MEG

Wordomanian 

Obsessive,
compulsive,
24 / 7 responsive

to the words in my head.
I did get out of bed

(at 3.27 am)
to write
this little poem.

Ja. Jeg er ord-gal. Kan gjerne stå opp midt på natta fordi jeg bare MÅ skrive ned noe. En velformulert tekst er det som får hjernecellene mine til å ta seg en real fest. Jeg har en stor lidenskap for språk, ord og ikke minst det rette ordet i den rette sammenhengen. Jeg saumfarer gjerne ordbøker eller nettet i søken etter akkurat det presise uttrykket som vil formidle den stemningen, hendelsen, egenskapen eller fornemmelsen jeg er ute etter. Dette virker kanskje litt på grensen til en besettelse, der jeg sitter foran tastaturet og hysjer på min mann mens jeg formulerer den neste fullkomne setningen.

Jeg er like ille på engelsk. Har bodd både i USA og England. En bit av hjertet mitt bor fortsatt i London. Helt siden barneskolen har jeg ligget et hakk foran og mast om ikke vi kan lære grammatikken som er på neste års pensum. Jeg tenker på engelsk, drømmer på engelsk og når jeg diskuterer med meg selv, ja, da snakker den ene siden engelsk og den andre norsk. Kanskje ikke så rart da, at jeg endte opp med en høyere utdanning innen språk, kultur, litteratur, kreativ skriving, medier og kommunikasjon.

Jeg har slitt mye med depresjon, angst, panikkanfall, lav selvfølelse, tvangstanker og søvnproblemer på grunn av ting jeg har opplevd. Jeg har falt gang på gang. Men siden jeg har nektet å gi meg, så har jeg også reist meg igjen like mange ganger. Et sted på veien ble ilden tent; jeg har funnet min egen unike vei ut av elendigheten. Jeg vil gjerne bruke min historie og erfaringer til å hjelpe andre som har det vanskelig. Ønsker å bruke mine ord til å snakke for de som ikke ennå klarer det selv, og gi et nytt perspektiv for de som ikke har forutsetning for å forstå. Jeg tenker at jeg får være meg sjæl. Har i grunnen ikke så mye annet igjen å by på.

Jeg ble født i 1983. Bor nå i Oslo med mannen min og vår nydelige sønn. I tillegg til psykisk helse og språk er jeg opptatt av popkultur, venner, familie, reise, dyrevelferd, ordspill-nerding, bringebær, selvutvikling og ting man kan fundere over. Har vært Backstreet Boys-fan i 20 år, så tviler på at det gir seg med det første.

Håper alle som er innom finner noe de liker (eller i det minste kan fundere over) her på funlit – Funderinger og Litteratur. Jeg setter veldig stor pris på kommentarer og tilbakemeldinger!

 

Nora Graff Kleven

Mai, 2016

Nora Graff Kleven - funlit - Funderinger og LItteratur
Nora Graff Kleven – funlit – Funderinger og Litteratur

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “DETTE ER MEG

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s