MINE VERDIER

Snakk om det som er vanskelig.

Jeg mener det er viktig å sette ord på det som plager oss.

Vi må snakke om ting selv om de føles leie, vanskelige, flaue, skamfulle eller bare dritt! Være ærlig om følelser, ikke bare fakta. Det kan hjelpe å begynne i det små, så kommer man nærmere og nærmere det man opplever som verst å dele. Dette er så klart en vond prosess hvis man har mye på hjertet, men alternativet – å bære på det helt mutters alene – er så mye verre! Prøv å finne én person du kan dele med. Eller skriv.

 

Jobb med deg selv.

Jeg mener at alle har godt av terapi, i det minste å jobbe med selvutvikling på egenhånd.

Jeg pleier å tenke på meg selv som en løk (og det er jo bra, for mannen min er veldig glad i løk!). Men seriøst, jeg har oppdaget at jeg har mange “lag” med blant annet oppfatninger, egenskaper og minner som ligger pakket rundt hverandre, akkurat som i en løk. Når jeg jobber med meg selv, så får jeg muligheten til å skrelle av disse lagene. Jo lenger inn jeg kommer, desto bedre kjent blir jeg med meg selv! Noe av det jeg konkret gjør er:

*Jobbe med en terapeut etter behov

*Skrive eller snakke om ting jeg har på hjertet

*Lese om temaer som er aktuelle for meg i bøker, på nettet og i magasiner

*Søke hjelp fra venner, familie eller profesjonelle når jeg står fast med en viktig ting i livet

*Tilegne mer og mer tid til ting jeg virkelig liker å drive med, da får jeg utviklet mine talenter

 

Kikk under overflaten.

Jeg mener at vi må jobbe for å finne ut av den underliggende årsaken til et problem, ikke bare se på eller behandle symptomene.

Jeg er spesielt interesser i menneskelig atferd og de emosjonelle og psykologiske årsakene som er grunnlaget for denne. Dette har vært et gjennomgående tema i de to artiklene jeg så langt har fått utgitt i Dagbladet (se ”Mine tekster på trykk”).

 

 

Disclaimer:

Jeg er ikke utdannet som terapeut, psykolog, coach, lege eller lignende. Jeg skriver kun om det jeg mener er viktig ut i fra egne erfaringer og oppfatninger. Jeg kan ikke garantere at mine råd vil fungere for andre. Vennligst søk hjelp hos en profesjonell dersom du lider av medisinske, psykologiske eller andre problemer og trenger behandling.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s